Skip to content

Architektura: Polonska Akademia Zaawansowanych Studiów Humanistycznych i Społecznych / Chyutin Architekci

2 tygodnie ago

415 words

Widok z przodu Budynek Akademii Polonsky, zaprojektowany przez Chyutin Architects, znajduje się na klifie wychodzącym na południe, w stronę Teatru Jerozolimskiego.
Jego północna strona wychodzi na główny dziedziniec ogrodowy, który będzie funkcjonował jako serce kampusu w nowym planie zagospodarowania przestrzennego.
Niski poziomy wygląd budynku Akademii Polonsky ego wpisuje się w wymiary i charakterystykę istniejących budynków z zamkniętymi kamiennymi frontami do miasta i przeszklonymi frontami skierowanymi na otwarty wewnętrzny ogród.
Inne materiały budowlane do wykorzystania to odsłonięte betonowe i drewniane listwy.
Projekt elewacji budynku uwzględnia modernistyczny charakter istniejących budynków.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Sąd ten ma dwa poziomy, z jedną kondygnacją różnicy między nimi, co umożliwia utworzenie dwóch wejść do struktury na różnych poziomach: główne wejście w pobliżu Instytutu Van Leera i wejście wtórne w pobliżu Rady Szkolnictwa Wyższego.
Widok z tyłu Budynek Akademii Polonsky ego ma trzy funkcje: jego główną działalnością jest Polonsky Institute for Research, do którego dodano centralną kafeterię i centralną bibliotekę.
Jego ogólnokrajowe narzędzie podkreśla przyszłą centralność budynku na terenie kampusu.
Obok budynku znajdować się będzie zakopane audytorium, które zostanie wybudowane na późniejszym etapie.
widok z holu 01 Dwa górne piętra budynku przeznaczone są na działalność badawczą i obejmują pomieszczenia dla naukowców, seminariów i innych miejsc spotkań dla populacji naukowej, które są otwarte i oświetlane przez sądy wewnętrzne.
Niższy poziom badawczy stanowi główne wejście do budynku od strony Instytutu Van Leera i obejmuje galerię wystawową z widokiem na główny dziedziniec ogrodowy.
Piętro poniżej wchodzi przez niższy poziom Głównego Dworu Ogrodowego i obejmuje salę konferencyjną, salę wykładową oraz górny poziom biblioteki i kafeterii, która wychodzi na główny ogród.
widok z holu 02 Zbiegające się ukośne warunki topograficzne po południowej stronie budynku umożliwiają usytuowanie biblioteki zwróconej w stronę sąsiedniego ogrodu, skąd widać miasto z daleka.
Podobnie sąsiednie lobby audytoryjne również wychodzi na ogród rosnącej Tarasowej Przełęczy i widok miasta z daleka.
Otwierając lobby na część miejską, można go wykorzystać do celów zewnętrznych, niezależnie od działań Instytutu.
lobby view 03 Architekci: Chyutin Architekci Zespół: Bracha Chyutin, Michael Chyutin, Jacques Dahan, Ethel Rosenhek, Joseph Perez Lokalizacja: Jerozolima, Izrael Całkowita powierzchnia kondygnacji: 4 Piętro Powierzchnia: 7300 m2.
Projekt / Data ukończenia: 2013
[przypisy: beton architektoniczny, kamień ozdobny, cegła klinkierowa ]

Powiązane tematy z artykułem: beton architektoniczny cegła klinkierowa kamień ozdobny