Skip to content

Ze swiata architektury – YanPaiXi Village / Regional Construction Studio

2 miesiące ago

446 words

Gao Xuexue YanPaiXi Village, zaprojektowany przez Regional Construction Studio, znajduje się w Guzhang County, Western Hunan.
Domy w wiosce są otoczone tarasami, które zostały zbudowane wzdłuż góry i są podzielone na szereg dużych i małych bloków przez kanały, które są generowane przez naturę.
Społeczeństwo jest stabilne, a mieszkańcy są szczerzy i uczciwi.
Zainspirowany tą wioską, urządzenie próbuje zbadać prototyp inter-growth poprzez wszczepienie tego.
Światła.
model w przestrzeni miejskiej i wiejskiej.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Lekki.
.
Gao Xuexue YanPaiXi Village rozwinęło zrównoważony sposób tradycyjnej samowystarczalności i stworzyło intensywny model zagospodarowania terenu, który zintegrował rolnictwo z codziennym życiem.
To jest prawdziwe.
Światło ., ludzie uzyskali najbardziej odpowiednią przestrzeń życiową przy minimalnym zużyciu zasobów.
To jest nasza wiedza na temat racjonalnego światła.
w.
ultralekkiej wiosce ..
Inter-growth:.
Gao Xuexue Plan wykorzystuje wolną, zamkniętą strukturę osadczą, jako małe zajęcie ziemi, aby wniknąć w wiejskie życie w nowoczesną przestrzeń.
Projekt wywodzi się z wyobraźni o rodzaju roślin uprawnych.
przestrzeń miejska, która była trójwymiarową i intensywną przestrzenią mieszkalną.
Zamierza stworzyć ekologiczny system cyrkulacyjny, który obejmuje produkcję, rozrywkę i rozrywkę itp.
Zaproszony do przyłączenia się do działalności projektowej w zakresie lekkich konstrukcji w 2011 r.
W Shenzhen i Hong Kong Bi-City Biennale UrbanismArchitecture, ich wystawa będzie prezentowana do końca lutego w miejskim placu Shenzhen.
.
Gao Xuexue Powierzchnia placu jest najwyższą powierzchnią wielopoziomowej struktury.
W związku z tym nie można wykopać fundamentów, a konstrukcji nie można zakotwiczyć bezpośrednio na powierzchni układarki granitu.
Stąd też nacisk na lekkie konstrukcje.
Co ważniejsze, konstrukcje są pomyślane w duchu polemicznego pytania Bucha Fullera:.
Ile waży budynek.
W połowie Biennale, Lekka Wioska stanie się nomadyczna, a każda z konstrukcji zostanie ponownie zainstalowana w różnych częściach miasta.
.
Gao Xuexue Ich ekspozycja ma 62 piętra, jest zamocowana na ruchomej podstawie.
biały Półprzezroczysty poliwęglan jest dużym materiałem używanym do produkcji lekkich konstrukcji, który jest bardzo zwięzły i został skomponowany z 389 płyt poliwęglanowych (grubość 32 mm), 2254 klocków z poliwęglanu (o średnicy 40 mm 25 mm), 202 metalowych śrub (średnica 12 mm) i 404 połączenia nakrętek metalowych.
Połącz płytę i blok szeregowo za pomocą śrub.
Naprawiono oba końce orzechami.
.
Gao Xuexue Architekci: Regionalne Studio Konstrukcyjne Lokalizacja: Shenzhen, Chiny Zespół projektowy: Wei Chunyu, Zhang Guang, Shen Xin Klient: 2011 Shenzhen i Hongkong Bi-City Biennale of UrbanismArchitecture Organizator Komitet Okres realizacji: 2011 Koszt: RMB 200 000 Zdjęcia: Gao Xuexue
[patrz też: szamba plastikowe cena, program do projektowania ogrodzeń, budowa domku drewnianego krok po kroku ]

Powiązane tematy z artykułem: budowa domku drewnianego krok po kroku program do projektowania ogrodzeń szamba plastikowe cena